Ajankohtaista

2021
Syksyn Sävel -kilpailussa Charles Plogmanin esittämä Mä oon täällä -kappale tuli viidenneksi. Sävellys on Plogmanin, sanoitus on Lasse Wikmanin ja sovitus Janne Hyödyn.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

TANGON SÄVELLYS- JA SANOITUSKILPAILUN KÄRKITEOKSET JULKAISTU!

Posted on29.7.2021

Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailu on tuottanut vuosittain lukuisia uusia tangoja. Suomalainen tangotarjonta onkin laajentunut huomattavasti vuonna 1985 aloitetun kilpailun myötä.

Sävellys- ja sanoituskilpailun tavoitteena on löytää uusia tangosävellyksiä ja -tekstejä, edistää tangomusiikkia ja innostaa uusia tekijöitä tangon pariin. Tänä vuonna kilpailuun osallistui yhteensä 198 uutta tangoa. Viimeisen kerran -tangolla olimme kärkikahinoissa.
Sävellys on Vesa Anttilan, sanoitus Lasse Wikmanin, tangon lauloi demolle Jutta Annala.

2019

Wärssy oli kirjoittamassa yhdessä Markku Huovisen kanssa musiikkinäytelmää "Lähtöruutuun". Mäntyharjun kesäteatteri juhli 60 -vuotista taivaltaan ja tilasi kantaesityksen näytelmään, jonka tapahtumat sijoittuvat Mäntyharjulle. 

Lasse Wikman oli sanoittajana yhdessä Antti Ketosen Niin täydellinen -kappaleessa. Albumi saavutti kultalevyn rajan. Kappaleen sävellyksestä vastasi Petri Somer ja Ketonen.

Somer&Wikman tuotantoa oli Saija Tuupasen "Vastatuuleen", joka nousi kesällä pienten paikallisradioiden ykköseksi.

2018

Syksyllä nousi radiolistoille Yön esittämä "Toinen elämä"(säv: Petri Somer san: Lasse Wikman).
Se oli myös albumin sinkkulohkaisu.

Wärssy kirjoitti yhdessä Markku Huovisen kanssa syksyn aikana uutta musiikkinäytelmää Lähtöruutuun. Näytelmän ensi-esitys on Mäntyharjun kesäteatterissa heinäkuussa 2019.

Petri Somerin ja Lasse Wikmanin kirjoittaman "Hento kuiskaus" (Suvi Teräsniska)
saavutti yli 2 miljoonan kuuntelijan rajan spotifyssa. "Jos mikään ei riitä" on viittä vaille.

Wärssy oli mukana kirjoittamassa näytelmää Tähdet tähtien takana. Kesän aikana näytelmän
näki n. 6 500 ihmistä.

2015

Lasse Wikmanille annettiin kultalevy Neljäsuoran "Teetä ja paahtoleipää" -albumista. Levyn nimikkolaulu sekä "Tuulikki, pidä huivistasi kii" ovat Petri Somerin säveltämiä ja Wikmanin sanoittamia.

 

2014

Wärssyn käsikirjoittama ja DeCo Median tuottama A Second Chance sai palkintoja WorldMediaFestivalissa Hampurissa. Ohjelman tilaaja on NCC. Ohjelma oli sarjansa paras. Lisäksi se sai grand award -palkinnon, joka jaetaan festivaalien parhaimmille ohjelmille. Ohjelma sai myös palkinnon parhaasta kuvauksesta.


 

VUOSI 2013

 

Wärssyn tekemiä käsikirjoituksia palkittiin Hampurissa toukokuussa 2013

- Stop and think .
Käsikirjoitus DeCo Median tuottamaan ja Fortumin tilaamaan videoon. Kultaa eli sarjansa paras WorldMediaFestival, Hampuri. Lisäksi ohjelma sai grand award -palkinnon, joka jaetaan festivaalien parhaimmille ohjelmille.

- Turvallinen työmaa. Käsikirjoitus DeCo Median tuottamaan ja NCC -yhtiön tilaamaan videoon. Kultaa eli sarjansa paras WorldMediaFestival, Hampuri.

PLATINALEVY

Lasse Wikmanille annettiin platinalevy Suvi Teräsniskan
debyyttialbumista.
Hento kuiskaus -kappaleella(Somer&Wikman)
on ollut iso vaikutus levyn menestykseen.VOITTO SOMERO SOIKOON 2012

Tunnin ystävyys
säv: Petri Somer san: Lasse Wikman

Voitti vuoden 2012 sävellys- ja sanoituskilpailun.
Kilpailussa oli mukana 199 laulua. Kevyen musiikin laulukilpailu käydään Rauli Badding Somerjoen ja Unto Monosen hengessä.

 

GRAND AWARD JA KAKSI KULTAA HAMPURISTA 2012

Gold
Your money or Your life
Intermedia-globe GOLD
Internal Communications: Safety


Grand award - Gold
Safety Starts With You
Intermedia-globe GOLD
Training: Safety

Congratulations - you are an award winner at this years' WorldMediaFestival!

DeCo Median tuottamat ja Wärssyn käsikirjoittamat ohjelmat voittivat molemmat kultaa omissa sarjoissaan Euroopan suurimmalla videofestivaaleilla.  Lisäksi Safety starts with you ohjelma sai grand award -palkinnon, joista valittiin festivaalien paras ohjelma. WorldMediaFestival on vuosittain pidettävä festivaali, jossa yritys- ja tilausohjelmat eri puolilta maailmaa kilpailevat useammassa sarjassa. Palkinnot jaettiin toukokuussa Hampurissa.

Erikoiskultalevy 2011
Sonymusic antoi Lasse Wikmanille erikoiskultalevyn yli 150 000 myydystä albumista, joiden tuotannoissa hänellä on ollut vahva panos.

Tuplaplatinalevy 2011
Suvi Teräsniskalle luovutettiin tuplaplatinalevy "Rakkaus päällemme sataa " -albumista. 
Levy annettiin myöhemmin myös Lasse Wikmanille, koska tuottajan mielestä 
kappaleella "Jos  mikään ei riitä" oli vahva merkitys levyn menestykseen.
 

KULTALEVY 2010
Charles Plogman sai kultalevyn "Jos minut kesyttäisit" -albumista. Levy luovutettiin Iskelmägaalassa. Levy-yhtiö antoi myös Lasse Wikmanille ja Wärssylle kultalevyn tunnustuksena albumin eteen tehdystä työstä.

KESÄN 2009 TANSSIHITTI
Kai Jämsän säveltämä ja Lasse Wikmanin sanoittama "Pimeästä valoon" (esit.Yölintu) valittiin kesän 2009 tanssihitiksi.

Jussi Rasinkangas, Pekka Nieminen, Toni Nygård,
Suvi Teräsniska, Lasse Wikman, Petri Somer

 

SUVI TERÄSNISKALLE KULTALEVY
Himoksen Iskelmäfestivaaleilla Suville annettiin debyyttialbumistaan kultaa. Levy-yhtiön edustaja halusi antaa myös "Hento kuiskaus" -laulun tekijöille säveltäjä Petri Somerille ja sanoittaja Lasse Wikmanille omat kultalevyt, koska laulu oli vaikuttanut merkittävästi albumin suosioon.

CHARLES PLOGMAN SAI ISKELMÄ-FINLANDIAN 2009
Tapsan Tahdeilla Charles sai yhden arvostetuimmista palkinnoista Suomessa, Iskelmä-Finlandian. Palkinto jaettiin 9. kerran. Aikaisemmin sen ovat saaneet mm. Kari-Tapio, Paula Koivuniemi, Jari Sillanpää, Matti ja Teppo. Palkinnosta päätti Henrik Otto Donner.

Wärssy hoitaa Charles Plogmanin tiedottamisen ja Lasse Wikman on sanoittanut ison osan hänen lauluistaan.

Vuosi 2008

Tuotanto, kirjoittaminen ja opettaminen

Wärssy tuotti vuoden alussa Taloudelliselle Tiedotustoimistolle dvd-ohjelman "Löydä oma juttusi". Se on 9. luokkalaisten vanhemmille suunniteltu ohjelma, joka näyttää miten koulu on viime vuosina muuttunut ja miten paljon erilaisia koulutusvaihtoehtoja on tarjolla. Ohjelman ensi-ilta oli helmikuussa Opo-päivillä. Tatin Kunkoululoppuu.fi -sivuille Wärssy myös kirjoitti, kuvasi ja tuotti erilaisia ammattimuotokuvia. Lisäksi Tatille tuotettiin luettuja äänilevyjä yrityselämän elävöittämiseksi koululaisille.

Decomedian tuottamat ja Wärssyn käsikirjoittamat ohjelmat voittivat molemmat kultaa omissa sarjoissaan Euroopan suurimmalla videofestivaaleilla. Palkinnot jaettiin toukokuussa Hampurissa. Molemmat ohjelmat voittivat myös maailman suurimmalla Film & Video festivaalilla pronssipalkinnot Los Angelesissa 2008.

Wärssy käsikirjoitti ja suunnitteli kymmeniä ohjelmia, mainoksia, tietoiskuja sekä erilaisia kokonaisuuksia. Opetustyötä oli vähemmän kuin aikaisempina vuosina.  Opetuspäivät käsittelivät käsikirjoittamista, toimittamista, tiedottamista sekä tuottamista.

Iskelmälehti ilmestyi kolme kertaa vuoden aikana. Lasse Wikman on lehden kolumnisti.

Tiedottaminen
Charles Plogman pysyi vankasti suomalaisen iskelmämusiikin ykkösketjussa. ”Lanka jo palaa” oli syksyllä ilmestyneen albumin nimikkokappale ja se pysyi kauan Iskelmänlistan kärjessä. Plogmanin on yksi kysytyimpiä keikkailijoita maassamme. Wärssy hoitaa Plogmanin tiedottamista.

Sanoittaminen
Vuosi oli hieno.  Jari Sillanpään Albumi -levylle sanoitin kaksi kappaletta. Suvi Teräsniskan ”Hento kuiskaus” julkaistiin sinkkuna huhtikuussa ja kappaleesta tuli yksi vuoden soitetuimmista iskelmistä. Charles Plogmanin ”Lanka jo palaa” pysyi soitettuna ja suosittuna vuoden loppuun asti. Neljänsuoran ”Tuulikki, pidä huivistasi kii” valittiin kesän 2008 tanssihitiksi. Myöhemmin syksyllä ilmestyi samalta yhtyeeltä ”Teetä ja paahtoleipää”. Molemmat kappaleet otettiin hyvin vastaan ja ne soivat ahkerasti radioissa.
Muskan ”Nuku vaan” oli pitkään Radio Suomen soitetuimpia kappaleita syksyllä.
Marko Lämsän ”Päätä jo” nousi loppuvuonna Iskelmänlistan kärkitaistoihin.
Muita sinkkuja olivat mm. Janne Raappanan ”Jos vain voisin” ja ”Uni”. Plogmanin ”Elämäni nuotit”. Antti Ketosen ”Joulu valtaa sydämen”. Sami Keskitalon ”Tahdon lauleskella”.
Sinkkukappaleet syntyivät yhteistyössä hienojen säveltäjien kanssa,
jotka ovat Petri Somer, Kai Jämsä, Bo Söderholm ja Charles Plogman.

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille menneestä vuodesta ja voimia vuodelle 2009.

Aker Yardsin ohjelma palkitaan Hampurissa toukokuussa 2008

KAKSI KULTAA HAMPURISTA

Gold
BECAUSE WE CARE
Training: Safety
Grand award, ohjelma valittiin yhdeksi festivaalien parhaimmista ohjelmista.

Gold
NOBODY IS ALONE

Internal Communications: Safety

Congratulations - you are an award winner at this years' WorldMediaFestival!
DeCo Median tuottamat ja Wärssyn käsikirjoittamat ohjelmat voittivat molemmat kultaa omissa sarjoissaan Euroopan suurimmalla videofestivaaleilla. Palkinnot jaettiin toukokuussa Hampurissa.

Pronssia Usasta
Molemmat ohjelmat voittivat myös maailman suurimmalla Film & Video festivaalilla pronssipalkinnot Los Angelesissa 2008.

Löydä oma juttusi

Wärssy tuotti Taloudelliselle Tiedotustoimistolle dvd-ohjelman "Löydä oma juttusi".
Se on 9. luokkalaisten vanhemmille suunniteltu ohjelma, joka näyttää miten koulu on viime vuosina muuttunut ja miten paljon erilaisia koulutusvaíhtoehtoja on tarjolla.
Ohjelman ensi-ilta oli helmikuussa Opo-päivillä.

YHTEENVETO VUODESTA 2007

Huhtikuussa tuli Saksasta tieto, että Wärssyn käsikirjoittama ja DeCo Median tuotantoa oleva "Heräämisiä" oli voittanut kultaa Euroopan suurimmalla videofestivaalilla.
Paikan päällä selvisi, että ohjelma sai myös kaksi muuta palkintoa ja oli yksi kisojen palkituimmista ohjelmista. Vuoden aikana Wärssy käsikirjoitti myös Aker Yardsin työturvallisuusohjelman, jota käytetään 21 maassa. Loppuvuonna tehtiin Ruukille ohjelma, jota käytetään 23 maassa. Molemmat ohjelmat ovat DeCo Median tuotantoja.

Alkuvuonna syntyi paljon uusia sanoituksia. Charles Plogmanin uusi single "Jos minut kesyttäisit" nousi parhaimmillaan Iskelmän listaykköseksi. Radio Suomen listalla se oli myös korkealla ja nousi top 40 koko vuoden soitetuimpien listalla. 
Juha Metsäperän "Opitko rakastamaaan" oli jonkin aikaa Radio Suomen soitetuin kappale ja koko vuonna se oli kanavan kahdeksanneksi soitetuin. Sinkkuina ilmestyivät vuoden aikana myös Mikko Siltalan "Kylä", Sami Keskitalon "Tulla saa", Plogmanin "Vanha suola janottaa" sekä Radio Suomessa nousi loppuvuonna esiin Taikakuun "Ottaa syliinsä yö" ja Plogmanin "Oletko hereillä". Lauluja meni mm. Jari Sillanpäälle, Milana Misicille, Tomi Markkolalle, Anneli Mattilalle, Neljänsuoralle, Tiina Pitkäselle.

Syksyllä Wärssylle ja Lasse Wikmanille annettiin kaksi kultalevyä. Wärssy hoitaa Charles Plogmanin tiedottamista.

Loppuvuosi sujui kiireisisssä merkeissä mm. kunkoululoppuu.fi -sivujen sisältöä tehdessä.
Kiitos menneestä vuodesta ja mukavaa tulevaa vuotta kaikille.

Kultalevy "Aamuun on hetki aikaa"

KOLMAS KULTALEVY

Lokakuun alussa Lasse Wikman (Wärssy) sai kultalevyn Charles Plogmanin "Aamuun on hetki aikaa" albumista. Levy saavutti keväällä kultalevyn rajan.

Kultalevy "Vain vähän aikaa"

TOINEN KULTALEVY

Wärssylle ja Lasse Wikmanille annettiin syyskuun alussa 2007
kultalevy Charlies -yhtyeen levystä  "Vain vähän aikaa".
Nimikkokappale tuli aikoinaaan toiseksi Syksyn sävel -kilpailussa.
Levy saavutti vuoden alussa kultalevyn rajan.

KULTAA HAMPURISTA 
HOPEAA LOS ANGELESISTA, 2007

Congratulations - you are an award winner at this years' WorldMediaFestival!
Gold Training: Safety
WAKE-UP CALL
WorldMediaFestival – global competition for modern media 2007 – takes great pleasure in informing you that your outstanding entry has been selected by the international WorldMediaFestival jury for an intermedia-globe GOLD Award !

Hampurissa kansainvälisessä media-alan WorldMediaFestival-tapahtumassa "Heräämisiä" voitti Intermedia-globe Gold Award -palkinnon. Lisäksi ohjelma voitti Intermedia-globe Grand Award -palkinnon alansa parhaimpana. "Heräämisiä" on NCC:n tilaama, Decomedian tuottama ja Wärssyn käsikirjoittama  työturvallisuusohjelma.

Sama ohjelma "Wake-up call" voitti myös maailman suurimmalla Film & Video festivaalilla Silver Screen Awardin Los Angelesissa USAssa 2007.

SonyBmg:n toimitusjohtaja Kimmo Valtanen antaa kultalevyn Lasse Wikmanille ja Wärssylle

KULTALEVY

Charles Plogmanin debyyttialbumi "Jalat alta" sai kultalevyn 31.8.2006. Kultalevy luovutetaan yli 15 000 myynnistä. Wärssy huolehtii Plogmanin tiedotuksesta ja Lasse Wikman on sanoittanut levylle seitsemän laulua. Tämän johdosta levy-yhtiö antoi myös Lasselle ja Wärssylle kultalevyn.

GRAND PRIX PALKINTO WÄRSSYN KÄSIKIRJOITTAMALLE OHJELMALLE

The winners of the intermedia-globe Gold were eligible for the intermedia-globe Grand Award in the main categories from which then the intermedia-globe Grand Prix was selected.

The 2006 intermedia-globe
GRAND PRIX winner is

Excellence in audiovisual
communications media "Simply the best..." MAKE THE RIGHT CHOICE

Kisojen pääpalkinto on juuri luovutettu tekijöille tuottaja Kari Seppäselle ja käsikirjoittaja Lasse Wikmanille.

KULTAA HAMPURISTA 2006

Wärssyn käsikirjoittama ohjelma "Valitse oikein"voitti kultaa keväällä 2006 Hampurissa, Euroopan suurimmassa videokilpailussa. Vuonna 2005 ohjelma voitti pronssia Los Angelesissa. Alle oleva teksti on suora lainaus järjestäjien tekstistä.

CONGRATULATIONS ! YOU ARE A WINNER !
WorldMediaFestival – global competition for modern media 2006 has the honour and the great pleasure to inform you that your outstanding entry

MAKE THE RIGHT CHOICE
Training: Employee Orientated has been selected by the international WorldMediaFestival-jury for an intermedia-globe GOLD Award.

HOPEAA LOS ANGELESISTA!

Wärssyn käsikirjoittama Neste Oilin työturvallisuusvideo/DVD ”Responsibility is Ours” voitti maailman suurimmalla Film & Video festivaalilla Silver Screen Awardin Los Angelesissa USAssa 2006. Kilpailuun otti osaa n. 1300 ohjelmaa 26 eri maasta.

DF 7 VALMIS

Dream Factory seitsemän on valmis. Se on yrityksille suunnattu kokonaisuus, jonka tarkoitus on saada yritykset aktiivisemmin mukaan kouluyhteistyöhön. DF7 lähtee kiertämään erilaisia tilaisuuksia ympäri Suomea huhtikuussa. Tilaaja on Taloudellinen Tiedotustoimisto.

ENERGIA YHTEISKUNNASSA DVD

Vuoden 2005 lopulla valmistui Wärssyn tuottama Energia yhteiskunnassa dvd.
Dvd koostuu kuudesta eri ohjelmasta. Tilaajana oli Energiateollisuus ja sitä jaetaan Tammen kautta. Ohjelma on ensisijaisesti tarkoitettu lukion fysiikantunneille, mutta se sopii oppimateriaaliksi aina kun puhutaan energiasta.

Sisältö:
-Energia yhteiskunnassa
-Ydinenergia
-Aurinko- ja tuulienergia, vety
-Vesienergia
-Bioenergia
-Fossiiliset polttoaineet