Esiintymiskoulutus

Räätälöimme juuri sinun tarpeisiisi sopivan kokonaisuuden. Timo Virkkula ja Lasse Wikman ovat käytännönläheisiä ja huumorintajuisia esiintymisvalmentajia. Heillä on vuosien kokemus erilaisista esiintymistilanteista. Annamme myös yksityisvalmennusta. Ota yhteyttä.

Timo Virkkula

Timo Virkkula

Vuonna 1999 minulle soitettiin turkulaisesta paikallisradiosta ja sanottiin melko sanatarkasti näin; ”Sinulta se näyttää tuo paskanpuhuminen luonnistuvan, haluaisitko kokeilla sitä radiossa?”.

Tästä kysymyksestä ja minun positiivisesta vastauksestani siihen alkoi ammattilaisurani esiintyjänä. Olin toki jo sitä ennen laulanut, soittanut, näytellyt ja juontanut julkisesti, saanut jopa pieniä palkkioita, mutta uran urkeneminen radiossa sai minut jättämään muut ammatilliset pyrkimykset sikseen.

Sen jälkeen olen juontanut, tuottanut, käsikirjoittanut, ohjannut, kouluttanut ja keittänyt kahvia. Kokemukseni radion saralta on siis reilun viidentoista vuoden mittainen. Olen myös esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa pubista stadionille, yleisömäärien vaihdellessa viidestätoista noin kahteenkymmeneentuhanteen.

Minua on koko esiintyjän urani ajan valmennettu ja koulutettu, joten kiinnostuin itsekin ”katsomaan esiintyjän taakse”. Minkälaisista osasista meidän julkikuvamme koostuukaan? Mitä näille osasille on tehtävissä? Tämä kiinnostus on johtanut minut opiskelemaan myös esiintymisen valmentamista ja tutkimaan syvällisemminkin, että mistä siinä esiintymisessä oikeastaan on kyse.

Me elämme maailmassa, jossa kaikki tarvitsevat esiintymistaitoja. Ihan kaikki. Vähimmillään ja oikeastaan enimmilläänkin niin, että muoto ei tulisi sanoman tielle. Siis, jos kaikki kiinnittävät huomiota siihen, miten oudosti suit etuhiuksiasi aina puhuessasi, heiltä saattaa vilahtaa hyväkin ideasi täysin ohi.  

Lasse Wikman 

Rutiinilla ehtii tehdä enemmän virheitä. Esiintymisjännitystä on otettava sarvista kiinni. Helpon ja luontevan esiintymisen takaa löytyy yleensä paljon harjoittelua. 

Uskon, että kaikki osaavat esiintyä, jokainen omalla tavallaan. Omat vahvuudet kannattaa kaivaa esiin ja tehdä niistä voimavara. Persoonallisuutta on vaikea oppia, mutta persoonallista esiintymistä voi opetella.

Olen tuottanut ja käsikirjoittanut video- ja televisio -ohjelmia yli 25 vuotta. Se on kehittänyt omaa ymmärrystäni esiintymisestä. Olen kouluttanut monia ihmisiä viestimään ja esiintymään. 

Lasse Wikman