Näytelmät

Etsitkö näytelmää? Sopisiko joku näistä sinun ohjelmistoosi?
Kysy rohkeasti ja pyydä käsikirjoitus luettavaksesi. 

 

LÄHTÖRUUTUUN – Kesällä 2019

Mitä kaikkea voi tapahtua, kun laulaja Keke ottaa keikkatauon? Keke on päättänyt palata lähtöruutuun, kuten Mäntyharjuun kaupungista muuttaneet kaksi perhettäkin. Etelä-Savolaisessa idyllissä, jossa tunnetaan naapurit sekä heidän tonttinsa lähtee liikkeelle tapahtumien kierre, jossa Keke ottaa keskeisen roolin.

Rauha rikkoutuu, kun Savolaisten naapuriin muuttaa kaksi perhettä samaan aikaan. Onko toisen perheen isä äkkirikastunut, vitsejä laukova Urho Landsman juuri se henkilö, jota kunnantalollakin on odotettu? Entä Savolaisten naapuriin muuttava toinen perhe Hämäläiset? Löytääkö perheen äiti Hilppa sielunkumppanit uusista naapurin rouvista, vai pysyykö jalat maassa? Energiaa ja energiahoitoja sekämaaseudun kasvimaata. Sitäkö olin tullut hakemaan? Härkäpapusalaatti ja jooga voi yhdistää arvaamattomalla tavalla. Mutta ovatko ne kuitenkaan keskeisessä osassa?

Missä on ihmisen hyvä olla? Mitä minä elämältä haen, kysyy jokainen mielessään ikään ja sukupuoleen
katsomatta? Tämä kysymys heitetään ilmoille niin näyttämöllä kuin katsomossakin ja vastauksia siihen
antavat näytelmän mummo Siiri, Keke ja myös nuori lukiota käyvä Valma, johon Keke tutustuu. Valma
laulaa hyvin, mutta on epävarma, etsii elämää ja kaikkea elämässä.

Kekestä löytyy yllättäviä piirteitä ja ominaisuuksia. Hän on remonttitaitoinen, hän hallitsee laulamisen,
musiikinteon, mutta ennen kaikkea hän osaa myös toimia mentorina nuorelle uraansa ja elämäänsä
etsivälle lahjakkuudelle. Taitaa Kekellä olla kokemusta, silmää sekä korvaa erottaa lahjakkuudet. Oman
mausteensa kaikkeen tuo myös Arhippa ja Turunen, jotka jotenkin liittyvät Mäntyharjuun muuttaneisiin Hämäläisiin. Miten Keke kohtaa heidät? Kaikilla on tarinansa ja muuttamalla muualle ne kulkevat mukana, vaikka monesti kuvittelemme toisin.

Ensi-ilta kesällä 2017

Eloa ja kuvaa
 

Musiikkinäytelmä Eloa ja kuvaa kertoo elokuvan tekemisestä Mäntyharjulla. Iso tuotanto tuo paikkakunnalle omat jännitteensä ja sekoittaa ihmisten arkea. Joillekin se on mahdollisuus singahtaa tähtiin. Kuvauskohtaukset saattavat tuoda katsojan mieleen otteita tutuista suomalaisista elokuvista. Hyväntuulinen näytelmä kunnioittaa myös satavuotiasta Suomea. Kantaesityksen pääosissa nähtiin mm. tangokuninkaalliset Maria Tyyster ja Jukka Hallikainen. Näytelmän ohjasi Pertti Lahti ja sen on käsikirjoittanut Markku Huovinen ja Lasse Wikman.
www.mantyharjunkesateatteri.net
 

TÄHDET TÄHTIEN TAKANA


Wärssy (Lasse Wikman) on kirjoittanut yhdessä Markku Huovisen kanssa musiikkinäytelmän Tähdet tähtien takana. Se sai ensi-iltansa heinäkuussa 2016. Wikman myös sanoitti suurimman osan näytelmän lauluista. http://www.mantyharjunkesateatteri.net/

Ensi-ilta 2016
Kuva: Matti Sipilä

UNTTU JA HÄÄPPÖSTÄ MENOA

Lastennäytelmä koko perheelle
Kirjoittanut Johanna Viksten ja Lasse Wikman.

Tarjoamme esitettäväksenne hyvän mielen ja poreen näytelmää lapsille sekä koko perheelle. Päähenkilö Unttu totuttelee äidin ja äidin miesystävän uuteen vauvaan, ihmettelee miksi koulussa pitäisi olla tönkkösuolattu muikku eikä saisi hyppiä. Unttu ja hänen serkkunsa Henriikka pohtivat miten sitä uskaltaisi olla oma itsensä ja saako aina olla? Pientä heittoa löytyy aikuisillekin, esimerkiksi suurista luokkaryhmistä. Näytelmä on terveysvaikutteinen ja osallistava; yleisön kanssa kommunikoidaan sekä yhdessä harjoitellaan uintiliikkeitä.

Näytelmään kuuluu lastenorkesteri Hääppösten lauluja sekä näytelmää varten sävellettyä musiikkia.